2023

Farsang Budapest,

Feltöltés folyamatban….

Feltöltés folyamatban….

Visual Poi &LED Zsonglőr
Lobbanáspont Tűzzsonglőr Produkció

Feltöltés folyamatban….

Feltöltés folyamatban….

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Produkció

2022

Bátor fotózás

A tavalyi év eleji takarékláng után „tűzvésszerűnek” tűnt a 2022-es év kezdete. Januárban részt vehetünk az Edukáció Kiállításon, ahol a zsonglőrködést népszerűsítettük, szerencsére a fiatalság elég fogékony volt erre a mozgás kultúrára.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívást kaptunk a Forbes Magazni évindító Gálájára, ahol az „50 Leggazdagabb Magyar Ember” volt a meghívott, és őket nyűgözhettük le tűzzsonglőrködésünkkel Budapesten, a Harys Parkban.

A Február a farsangi időszak számos helyen gyújtogattuk a kiszebábot Busónak öltözve, de diáknapi, és céges rendezvényből is kijutott. Márciusban ismételten Szegeden, a Toros, és Pálinkafesztiválon tüzeltük fel a hangulatot, de családi napon is részt vettünk Óriásbuborék Műsorunkkal, és Játszóházas Zsonglőr Tanodánk is bemutatkozott Gyirmóton, a Rodeo Ranch-en.

Áprilisban Keszthelyen, a Helikon Ünnepség keretein belül mutattuk be tűzzsonglőr tudásunk legjavát, és a Zsonglőr Játszóházas Tanodánk itt is népszerűségnek örvendett a középiskolások körében.

Budapest pedig a Hungexpo, Autotech Future kiállításon pedig négy Visual Poi & LED Zsonglőr Sohw-t mutathatunk be a nagyérdeműnek.

A jó idő beálltával beindultak a szabadtéri rendezvények, legyen az Fáklyás Felvonulással egybekötött Falunap, vagy éppen a keményebb ritmusokat felvonultató Rock Udvar esetleg Bormustra, de több produkcióval is visszatértünk idén is Nagykovácsiba a Varázskastélyfesztiválra.

A június 24.-e a Szent Iváni Éj, Múzeumok Éjszakája, vagy a Nyári Napforduló ismételten megpörgette az eseményeket ,de szerencsére az időjárás is kedvezett, és minden jól alakult a feszített tempó ellenére, éppenséggel csak bemelegítő volt a nyárra.

Bátor fotózás
Bátor fotózás

A nyári szezon szerencsére visszaidézte a Covid19 időszámítás előtti időszakot, Kis-Tárkánytól, Vácon át, Zalakarosig bejártuk keresztbe kasul az országot.

De számos településre visszahívták idén is tűzzsonglőr produkciónkat idén sem maradhatott ki a Balaton, Zamárdi, ahol több rendezvényen is felléptünk. A nyár végén az Esküvői Parázs-Varázs fellépéseink voltak népszerűek, de Falunapokon, és Céges rendezvényeken is részt vettünk tüzes, és LED produkcióinkkal egyaránt.

Az ősz beálltával is a céges rendezvények kerültek előtérbe, persze az Őszköszöntő rendezvényeken, és a Szent Mihály Napi Tűzgyújtáson idén is tűz zsonglőrködtünk.

A Halloween idén is nagy népszerűségnek örvendett kishazánkban is, számos helyen léptünk fel a Halloweeni Lidércfény Tűz, és LED Zsonglőr Show-kal, és az Állatkertek Éjszakáján is hol Halloween jelmezben hol fellépő ruhában perzseltük fel a hangulatot. De idén sem maradhatott le a Márton Nap liba lakomával, és az újborral.

Az Adventi időszak is eseménydús volt számunkra, a Karácsonyi Köszöntés c. tűzprodukciónk bemutatásra került többek közt Sopronban, Győrzámolyon, Mátraballán, Vámosgyörkön, de Győrben is többször bemutatásra került a Dunakapu Téren.

A Szilveszter, ill. elő Szilveszter esték tűzzsonglőrködéssel teltek még az újévet Újfehértón, és Lillafüreden a Palota Szállóban köszönthettük.

Advent Győrben 2022

2021

Eger Vár Múzeumok Éjszakája

A 2021-es év első fele a rendezvénytilalom és korlátozás jegyében telt. Mivel mindenki bizonytalan volt a rendezvényeket illetően, így mi is csak barkácsolással és tervezgetéssel, gyakorlással töltöttük az időt. Persze próbáltunk pozitívan hozzá állni a dolgokhoz de novembertől tartó „Maradj otthon” takarékláng időszak nagyon megviselt miket is. A tények és adatok hosszas mérlegelése után mi is úgy döntöttünk, hogy felvesszük az oltást, mit oly sokan az oltási akciók keretében. Május végére meg is  történt a korlátozások feloldása, és szerencsére júniusban már izzotok teflon vonalaink. Úgy éreztük kitartásunk meghozta gyümölcsét és a nyári napforduló előtti hétvégéén négy alkalommal is bemutathattuk tűzzsonglőr produkciónkat Egerben, Felsőtárkányban, Parádon és Pomázon a Bálint Boráriumban. Hat hónapnyi kihagyás után szinte leírhatatlan volt, azaz érzés, hogy milyen is közönség előtt játszani. 😊

A Szent Iván Éjjelén ill. Múzeumok éjszakáján, Szügyön és Egri Várban léptünk fel, ahova szerencsére visszajáró „vendégek” vagyunk. De alkalmunk nyílt eljutni Göncre a Huszita Házhoz is egy tűzzsonglőr produkció elejéig. A mértékegységgel élve egy göncihordó pozitív energiát kaptunk a továbbiakhoz. 😊

A nyári szezon szerencsére mozgalmasan telt, Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban léptünk fel egy esküvőn, Zalakaroson a Korzó megnyitón, különböző falunapokon Tákos, Mezőkeresztes, Dormánd, Szentkatalin, Sárszentlőrinc… stb. párat említve. Augusztus 20.ai Állam alapítás napján Miskolcon az acélvárosban, és Hernádkakon emeltük az est fényét. De Vácon a Dunakanyarsörfesztiválon és Szatmárcsekén Nemzetközi Szilvalekvárfőző Versenyen is bemutattuk tűzprodukciónkat a hosszú hétvége alkalmával. A nyár lassan a végéhez közeledett és megrendezésre került az Egri Bikavér Ünnep, ahol ismét a HRT Seddition meghívásából mutattuk be tűzzsonglőr produkciónkat.

Eger Bikavér Ünnep Hrt Speddition
Eger Kóporos Borbazár Esküvő

Az ősz beköszöntével ismételten felgyorsultak az események, esküvők, falunapok, szülinapok, évfordulós események, céges rendezvények keretein belül tüzeltük vagy LED zsonglőrködtük fel a kedélyeket Bagamértől Garaboncig. 😊

A Halloweent Mezőcsáton, Bátorba és Budapesten egy céges rendezvényen ünnepeltük ezzel záródott az őszi szezon.

Novemberben a Márton Napon keretein belül látogatunk el Nagyigmándra, Gógánfára, és Feldebrőre, ahol bőséges Liba lakomával fogattak bennünket és ittunk Márton poharából az újborból is, ami ekkorra forr ki. 😊

Az Adventi időszak is mozgalmas volt számukra Mikulás, karácsonyi ünnepségek, Falukarácsonyok Adventi rendezvényeken mutathattuk be Karácsonyi Köszöntés c. tűzzsonglőr műsorunkat Kisigmándtól Kótajig.

Pakson az Atom Téren és Rákosmente Főterén köszöntöttük az új évet, egy nem mindennapi tűzzsonglőr produkcióval.

Az elmúlt időszakot a bizonytalanság jellemezte sajnos, de bizakodóan állunk mindig a jövőhöz.

2020

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020

A 19-es év lendülete megvolt 20-ban is. Rákészülve az újévre, már ősszel felvettük új videóink nyersanyagát, ami nem volt zökkenőmentes, de összehoztuk. Nagyon jól indult a 20-as év már az év elején, januárban feléphetünk Bodajkon a IX. Forraltborfőző Fesztiválon, és még csak fel sem eszméltünk a finom forraltborok bődületes mámorából. Ismét Franciaországban találtuk magunkat a Snowattack, Ski- Snowboard & Music Fesztiválon, ahol ismét hódoltunk a havon csúszás örömeinek. Haza térve Budapesten, a Mangalica Fesztiválon perzseltük fel a hangulatot, és számos télbúcsúztató fellépésünk is volt, kiszebáb égetéssel. Valentin napon debütált Esküvői Parázs-Varázs Tűzzsonglőr Műsorunk promóciós videója, ami nagy népszerűségnek örvendett az egybe kelni, házasodni szándékozók körében. Szóval szépen bővült a naptárunkban a fellépések száma. Több fesztivál, város, és falunap, céges rendezvény, kiállítás, és egyéb rendezvény keresett meg minket, hogy lépjünk fel náluk tűz- vagy LED zsonglőr produkcióinkkal.

A hírekből, és nagyvilágban zajló eseményekből sejthető volt, hogy Üvegtigris film hasonlatával élve „rossz helyen van az a kocsi”. Március 11.-én bejelentették a rendezvények tilalmát, így a meglévő fellépéseink vis maiorra hivatkozva bizonytalan időre lettek elhalasztva. Nem vagyunk babonásak, de két napra rá volt péntek 13.a :P. Mit lehet tenni korlátozások vannak, így mi is bevásároltunk WC papírból, lisztből, és konzervből több évnyi mennyiséget. 🙂 Komolyra fordítva a szót, ha már így alakult, akkor kihasználtuk az otthon töltött időt weblapunk megújítására, ami már nagyon időszerű volt. Nagy munka volt az elmúlt 15 évet ráncba szedni, különböző régi vinyókról, meg innen-onnan összeszedni a képeket, és az anyagokat. Maradva az Üvegtigrises hasonlatnál „ha a padlón vagy legalább szegy fel valamit”, Sikerült is, és szépen rendbe raktuk a netes felületünket. Köszönet érte Cascara – Honlapkészítés, online marketing-nek. A tavaszi jó idő beálltával már enyhítettek a korlátokon, így megnyílt előttünk is a lehetőség, mindjárt egy céges rendezvény iroda megnyitójával.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020
Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020

Júniusban a nyári napforduló alkalmával Sügy-ön léptünk fel, és már-már rendeződni látszottak a dolgok. Sőt nyárra rendeződtek is, némi kompromisszummal, de ismét Balaton parton gyújtottunk lángot, Balatonfüred, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás kisebb rendezvényein. Zamárdiban, a Sör, és Gourmet Fesztiválon többször is sikerült lenyűgözni tűzzsonglőrködéssel a nagyérdeműt. A Zamárdi emlékezettet legjobban egy normális fesztiválra, habár a kötelező távolságot betartva nagyon szét volt húzva a rendezvény terült. Játszóházas Zsonglőr Tanodánk is porondra került Zamárdi mellet Kővágóörsön, és Kőszegapátin. Esküvői tűzzsonglőr műsorunkkal is felléptünk több helyszínen úgy, mint Kaposváron, Verpeléten, Szilvásváradon. Sőt még egy szolid Könnyűzenei összejövetelen is tűzzsonglőrködhetünk Cseszneken. Szeptemberben Székesfehérváron, a Mangalica Fesztiválon, és Tószegen egy nyárzáró céges rendezvényen tüzeltük fel a hangulatot.

Ősszel az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy kétszer is felléptünk a Tokaji Szüretin MÁSnapokon, a Főtéren, és a Fesztiválkatlanban, ahol a Punnany Massif volt az előzenekarunk 🙂 . Nem kisebb hálával tartozunk Jászapátinak, ahol a Szentmihály Napi Mulatságon ismét tűzbe hozhattuk a nagyérdeműt, az Apostol zenekar előtt. De az ősszel tüzeskedtünk Budapesten, Tatán, és Dunaújvárosban is. A téli, illetve a karácsonyi szezonra szépen gyűltek a felkérések, céges rendezvényre, Adventi ünnepségre, gasztro rendezvényre, sőt még szülinapra is hívtak fellépni. „Ez a biznisz Lalikám!” gondoltuk, és már szinte biztosak voltunk benne, hogy nem ismétlődhet meg a tavasszal történő korlátozások. De sajnos november 9.-én szembesülni kellet a valósággal, hogy ismételten egyik pillanatról a másikra kiürült a naptárunk. Az év hátralévő részén eszköz parkunkat újítottuk meg, mert volt idő a barkácsolásra, és újabb videókat forgattunk, de, hogy pontosan miket is? Az legyen meglepetés! Mit is várunk az újévtől? Mint mindenki szerintem, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba!

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020

2019

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Télűzés Téltemetése Busó Jelmezben

Az év első napjai szintén pihenéssel kezdődtek, de a tavalyi évben megszerettük a téli sportokat, és összekapcsoltuk tűzzsonglőr tudásunkkal. Az így szerzett tapasztalatokat ismételten szerettük volna kamatoztatni. Szerencsére volt rá mód hazai (sí) pályán, mert felléphettünk a mátraszentistváni Hó Fesztiválon.  Ahol ünnepeltük a telet, és a téli sportok szerelmeseinek adtunk egy nem mindennapi műsort közvetlenül a sípályán, síbakanccsal a lábunkon.  Majd a téltemetés, farsangolás időszaka következett számunkra, Székesfehérváron, Szirmabesenyőn, Bükkaranyoson, Bátorban is felléphettünk a Téltemető Tűzzsonglőr produkcióinkkal. Ezt követően volt egy szunyásnyi szünet a fellépéseket illetően, de már elkezdtük megvalósítani új műsorainkat, koreográfiánkat, és az új fellépő ruhánk is tervezésre kerültek. Számos új eszközt is beszereztünk tüzes esernyő, tüzes szoknya, dupla angyalbot, és több izis poi-t is birtokunkba tudhattunk. A húsvéti Esztergomi Sonkaszegő fesztivál után felpörögtek az események számunkra!

Számos fellépésünk volt Hajdúszoboszlón, Budapesten, Debrecenben, ahol egy-egy beltéri klubban léptünk fel, akár Rock koncert előtt a LED-es eszközeinket kihasználva. A múzeumok éjszakáján, több helyszínen is megjelent csapatunk több felé osztódva. Falunapok mellet esküvőkre, és céges rendezvényekre is egyre több felkérést kaptunk. Nyáron ismételten bejártuk az országot Szentgotthárdtól Miskolcig több alkalommal. Nem maradhattak el a balatoni műsoraink sem, de már nem csak a déli parton Zamárdi, Balatonfenyves.. stb. hanem már az éjszaki parton is sikerült megvetni a lábunkat többek közt Balatonfüreden. Az idei évben sem maradhatott el az Egri Bikavér Ünnep, ahol a HRT Seedition meghívásában egy különleges műsort adtunk elő, ahol kaszkadőrök voltak a segítségünkre. Diósgyőri, esztergomi, és az egri várakban is megmutattuk magunkat több hagyományőrző, és könnyűzenei fesztiválon is, több alkalommal az évben. Méltán mondhattuk azt, hogy „miénk a vár”. Államalapításunk ünnepén augusztus 20.-án is több felkérésünk volt, de Debreceni állatkertben is elkáprázatuk a nagyérdeműt az állatkertek éjszakáján.

Pyromanta Tűzzsonglőr Műsor
Pyromanta Tűzzsonglőr Műsor

Idén is az a megtiszteltetés ért minket, hogy felléphetünk Düsseldorfban Hundorf elnevezésű rendezvényen. Ahol már az új fellépő ruháinkba adhattuk elő tűzprodukcióinkat. Ez időszakban számos fellépésünk volt Hajdúszoboszlón, Miskolctapolcán, és Egerben a Drogprevenciós Nap visszatérő elemei vagyunk tűzzsonglőr produkciókkal. Csakúgy, mint a Budapesti Kürtöskalács Fesztiválon, ahol idén is bemutathattuk megújult tüzprodukciónkat. A farsang után Halloween volt, amire nagyobb hangsúlyt fektettünk idén is, effajta kísérletezéseink is színpadra kerültek. December akkor Maklár Röfi Nap, ahol szintén az ünnepet idéző karácsonyi műsorunk került porondra, csakúgy, mint Edelénybe a Mikulás party-n. Az évben is számos céges rendezvényen vettünk részt Bosch, Citi Bank, Marso stb.. De karácsonyi műsorra idén a Dunapack Kft. kért fel budapesti. és dunaújvárosi céges rendezvényére. Ahol LED-es műsorunkat ruháztuk fel karácsonyi motívumokkal, és tovább is bővítettük LED-es programozható eszköztárunkat.

2018

Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció Snowattack

Januárban volt időnk egy kicsit szusszanni, a 2017-es évi ünnepi fellépések után. De már január végén több fellépésünk is volt.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívtak minket Franciaországba, Les Orres-ba rendezendő Snowattack sí-, Snowboard- és Zenei Fesztiválra.

Ahol amellett, hogy fejlesztettük télisporttudásunkat, új ötletek is adott, hogyan kombináljuk a tűzzsonglőrködést, a síeléssel, és a hódeszkázással.

A munka mellet kikapcsolódásra is volt persze időnk, nagyon jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy nem tudtunk végig részt venni a táborban, mert a Miskolci Kocsonyafarsangon is jelenésünk volt.

Az év második negyedéve is szerencsésnek mondható, Székesfehérvár, Esztergom, Keszthely, számos helyen léptünk fel tűzzsonglőr műsorainkkal, hogy csak a nagyobbakat említsük.

A nyári szezon igazán mozgalmasnak mondható volt, több helyszínre visszahívást kaptunk, pl: Kecskemétre a Csiperóra, amit kétévente rendeznek meg. De az Egri Bikavér Ünnep is évek óta szerepel a palettán, ahol mindig az időszerű újításinkat mutatjuk meg a nagyérdeműnek.

Új koreográfiáink, eszköz kombinációink mellet ismételten nagy sikert aratott a tavalyi évben beszerzett Visual Poi amivel képeket, logókat feliratokat, és egyéb mintákat tudunk megjeleníteni zenére programozottan. Ennek hatására két profi Zebra poi-val ismételten bővítettük eszközeink tárházát.

A tűzzsonglőr műsorainkba belevitt LED-es elemek nagy sikert arattak a közönség visszajelzések alapján, mi is nagyon élveztük a dolgot. Ha már nyár, akkor Irány a Balaton! Több fesztiválon, és településen is felléptünk a déli parton Zamárditól, Balatonlellén át, Balatonfenyvesig.

Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció Eger Bikavér Ünnep
Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció

De számos falunapra is felkérést kaptunk, Atkár, Egercsehi, Egerfarmos, Bezedek, Óbarok, stb… A nyár vége, és az ősz is eseménydúsvolt számunkra, számos esküvőn, ill. lagzin szórakoztattuk a násznépet, és okoztunk meglepetést az ifjú párnak.

Idén is meghívást kaptunk a Düsseldorfi Magyar Napokra ahol, először debütáltak tűzjelmezeink. Csak úgy, mint, a budapesti Kürtöskalács Fesztiválra, ami saroköve az októberi hónapnak.

A téli időszakban ismételten feltüzeltük a hangulatot Makláron a Röfi Nap alkalmából, ahol szintén rendszeres fellépők vagyunk.

Adventi műsorunkat előadhattuk Keszthelyen, Komlón, és Németországban, Leverkusenben, a karácsonyi vásárban. Az óévet butapesti, hévízi, és balatonszemesei fellépéseinkkel búcsúztattuk.

2017

Drogprevenciós Nap, Eger, Tűzzsonglőr Műsor, 2017

Az idei év eleje előkészületekkel telt, hogy rájöttünk, nagyon jól ki tudjuk egészíteni egymást a Jugglers of the Village csoporttal. Számos zsonglőreszközt, -technikát, és egyéb ötletet közösen fejlesztve kiválóan fogjuk tudni kamatoztatni a jövőben. Az Animaprizma Mozgásműhellyel nem szakad meg a kapcsolat, számos közös műsorunk volt.

Magánéleti elfoglaltságaink miatt az év egy részében visszább esett a fejlődés a tüzes vonalon, de kiválóan működtek az eddig bevált dolgok. Műsorainkban a már megszokott összhang és dinamika érződött. A városi programokon és falunapokokon át a fesztiválokig, céges és szállodai rendezvényekig, megnyitókig, sok helyen tüzeskedtünk. Sőt, a Frankfurti Magyar Napokon is képviseltettük magunkat egy tűzprodukcióval.

Ez évben is számos rendezvényen léptünk fel élő zenére, jó hangulatot teremtő dobos csapatokkal (Csakragenerátor, Barakoo-Dobkör, Kurul Dobosok).

Elkezdtünk komolyabban foglalkozni LED-es zsonglőreszközökkel. Az elmúlt években volt pár esküvő, szilveszteri buli és céges rendezvény, ahol már csináltunk LED- és UV-showt.

De most érett meg bennünk a gondolat, hogy komolyabban is rá feküdjünk a témára. Volt pár LED-es eszköz (ördögbot, varázspálca, kétbot, poi), amit magunk fejlesztettünk, valamint sikerült hozzájutni egy igen különleges eszközhöz, a Visual Poihoz, ami képes a beprogramozott képet, szöveget, logót megjeleníteni pörgetés közben. Ez igazán nagy lökést adott a LED-es műsorainknak, sőt ezt az eszközt egy-két tűzzsonglőr produkcióinkba is külön kérték. Az újévet is a tüzes produkciók mellet egy LED-show-val búcsúztattuk.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert a karácsonyi műsorunkat amellett, hogy itthon is több helyen elő tudtuk adni, sikerült vele kijutni Németországba is.

Budapest, Kürtöskalács Fesztivál, tűzzsonglőr műsor, 2017

2016

Nyírbátor, Szárnyassárkány Fesztivál, Tűzzsonglőr Műsor, 2016

A tavalyi év lendülete, az idei év elején is megmaradt. Habár volt, aki magánéletében beállt változás miatt, munka, család stb… nem tudta tovább vállalni a teljes tagságot.

Az előző évben kialakult jó kapcsolat az Animaprizma Mozgásműhellyel, szorosabbra fűződött, és fejlődött. Új koreográfiákat, és eszközöket fejlesztettünk közösen. A közös munka mindenképpen az előnyünkre vált, és ezt folytattuk is egész évben.

Habár fellépések az év elején is akadtak, az igazi pörgés ismét a jó idő hozta magával. Olyannyira, hogy meghívást kaptunk Hamburgba és Düsseldorfba, hogy a lépjünk fel a Magyar Napokon.

A kisebb rendezvények mellet a Sziget Fesztivál Cirkusz sátrában is színpadra állhatott a produkció, az említett fellépések nagyon nagy megtiszteltetés volt számunkra.

A könnyűzenei fesztiválokon is képviseltettük magunkat (O.Z.O.R.A., S.U.N., Samsara,) de számos kisebb-nagyobb fesztiválon, céges rendezvényen, falu és városnapon is felléptünk.

Továbbra is jó együttműködést folytatunk élő zenei formációkkal (Csakragenerátor, Barakoo Dobkör, Kurul Dobosok). De újabb koprodukció is kezdetét vette az év vége felé Jugglers of the Village csoporttal.

Szerepeltünk a tévében is, és Soprontól-Debrecenig, Budapesttől-Deszkig átszeltük az országot, többször is.

Fellépéseink pirotechnikai elemekkel bővültek, ami kiválóan beleillett az év végi szilveszteri év köszöntő műsorunkba is.

Nyírbátor, Szárnyassárkány Fesztivál, Tűzzsonglőr Műsor, 2016

2015

Eger Lobbanáspont Tűzzsonglőr

A 2015-ös év nagyon jól indult a számos helyre visszahívtak fellépni minket. Szép számmal akadtak fellépések már az év első negyedévében.

Ezen nem is csoda, mert az új videonk nagyon jól visszaadta a  produkcióink dinamikáját.

Felléphetünk, a Miskolci Kocsonyafarsangon az Agyagbanda együttessel.

Jótékonysági fellépésvonalat folytatva idén is részt vettünk a Magyar Vöröskereszt- Te is Lehetsz segítő rendezvényén.

Következtek a Böllér, és Pálinka Fesztiválok, és a Téltemető rendezvények ahol szintén már-már megszokott fellépők voltunk, de mindig megújult tűzprodukcióval álltunk ki a közönség elé.

Számos Majálison, Falunapon, és kisebb Fesztiválon sikerült lenyűgözni a nagyérdeműt tűzzsonglőr műsorunkkal.

A jó idő beálltával strandokon is felléptünk, ami számunkra újdonság volt, de esküvőkön is emeltük a „nagy nap fényét” direkt ilyen alkalomra kidolgozott tűztáncunkkal.

A zenei fesztiválban sem volt hiány O.Z.O.R.A., S.U.N, 4.49 Gathering, Samsara Fesztiválon is ismét részt vehetünk a tavalyi évekhez hasonlóan.

A Csakragenerátor Dobkörrel is több fellépésünk volt az évben, aminek nagyon örültünk mivel szeretünk élő zenére játszani.

Több ízben együtt működtünk Vagabanda Gólyalábasokkal, és karácsonyi műsoraink összehozott az Animaprizma Mozgás Műhellyel.

A szilveszteri évbúcsúztató igen mozgalmas volt több szállodában, és rendezvény helyszínen búcsúztattuk az az Ó évet, és örömmel léptünk át a 2016-os esztendőbe.

Lobbanáspont tűzzsonglőr Eger Bikavér Ünnep

2014

2014-es fellépések, tűzzsonglőr produkció

Az előző évben kialakult szemléletünkkel folyattuk a zsonglőrködést. A feladatmegosztás és csapatmunka nagyon jól működik a tagok között. Amely fellépéseinken, műsoraink alkalmával, és egyéb megjelenéseinken is látszódott. Mivel úgy éreztünk, hogy a technikai tudásunkat és koreográfiáinkat megfelelő szintre sikerült felhozni az elmúlt év alatt. Így nagyobb hangsúlyt fektettünk a csapat megjelenésére mind élőben, mind pedig az internetes felületeken. Új fellépő ruhát és pulóvert csináltattunk és a weblapunkat is átszerkesztettük. Az aktuális fellépéseinket, eseményeinket, Facebookon folyamatosan közöltük. Promóciós célzattal részt vettünk fesztiválokon és jótékonysági fellépéseket is felajánlottunk egy-egy alkalommal. Több nagyszabású nemzetközi rendezvényen pl: Kecskeméti Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó, és zenei fesztiválon is sikerült részt vennünk (Ozora, Sun).

Más zsonglőrtársulatokkal (Vagabanda, Taurin Církusz csoport), zenetársulatokkal és dobkörökkel is volt közös produkciónk (Boombatucada Ütőegyüttes, Barakoo Szabad Dobkör). Új látványos eszközökkel bővítettük a repertoárunkat, mint pl: ostor, likópódium, szén poi, emellett csapatunk 9 fősre hízott. A fellépéseink száma is emelkedett, s próbáltuk a maximumot kihozni magunkból függetlenül attól, hogy egy kis esküvőn, falunapon, vagy egy nagy fesztiválon vettünk részt. Néhány esetben egy napon több felkérést is kaptunk, melyeket a csapat több kisebb részre osztásával, illetve az előadások időbeli eltolásával tudtunk megoldani (Szent Iváni-éj, Szeretlek Magyarország, Itthon vagy,). Nagy hangsúlyt fektettünk idén is a karácsonyi műsorunkra, melyet több ízben is elő tudtunk adni, részben vagy egészben karácsonykor, többek között Németországban is. Szilveszterkor is volt felkérésünk egy négycsillagos Superior Hotelben, Mátraházán. A 2015-ös évben is ezt a tendenciát szeretnénk folytatni.

2014-es fellépések, tűzzsonglőr produkció

2013

Sárvár, Báthory Lakoma, Tűzzsonglőr Bemutató 2013

A következő év a 13-mas szám varázsban telt. Az előző évben kialakult szakadékok tágultak a tűz zsonglőrök között. Nem lehet szépíteni több tag nem tudott azonosulni a vállalt kötelezettségével. Így, ők önmegvalósításukat külön egyesület megalakításában látták.

A Lobbanáspont új tagokkal bővült formációja a Budapesti Mangalica Fesztiválon kezdte el bontogatni a szárnyait, akik mára már szakmai gerincét alkotják a tűzzsonglőr egyesületnek.

A csoportba olvadva technikai tudásukkal, sokéves tapasztalatukkal, ismereteikkel hozzájárultak a változáshoz, fejlődéshez. Bizton állíthatom, hogy egy szakmai brigád jött össze.

A koreográfiák tervezése, a zenék válogatása, vágása, a szervezés, a kapcsolattartás, a kellékek tervezése, a rendszeresen felmerülő kérdések, ötletek mind a közös munka eredménye, amivel sikerült előre lendíteni a csapatot.

Ennek eredményeképpen a tűzzsonglőr csoport újra motiválttá és érdeklődővé vált, ami pedig azzal járt, hogy a produkciók iránt is nőtt a kereslet az előző évekhez képest.

A nyári fellépéseken egyre nagyobb összhang uralkodott és szépen összecsiszolódtak a tűzzsonglőr egyesület tagjai.

Számos fellépés, gyakorlás és szakmai ötletbörze hozta össze a csapatot.

Ez utóbbi ötletelések akár kávézások, sörözések, borozások formájában egy-egy fesztivál alkalmával és így amellett, hogy összecsiszolódtunk még sikerült szakmailag, előadástechnikailag is fejleszteni a csoportot.

Az év elejétől kezdve több felvétel is készült és közülük több videó formájában is megtekinthető az oldalon.

Budapest, Goldman Tér, BME, Vegyész Napok, Lobbanáspont, Tűzzsonglőr Műsor, 2013

2012

Eger, Titkos Átjáró Tűzsszínház Műsor, Lobbanáspont Tűzzsonglőr Csapat, 2012

Az előző évben elkezdett munka javuló tendenciát mutatott. Az év első felében gyakorlásaink során nagyobb hangsúlyt fektettünk a koreográfiákra. A kisebb csoportban történő munka meghozta gyümölcsét. A feladatok ismét megoszlottak a tagok között, ki-ki miben volt jó. Felkéréseink száma növekedésnek indult a főszezonra.

Tűzzsonglőr előadásainkban is látszódott, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a közös koreográfiákra. Nehézséget jelentett, hogy különböző városokban és életvitelben éltünk. egyesületnek. A csoportba olvadva technikai tudásukkal, sokéves tapasztalatukkal, ismereteikkel hozzájárultak a változáshoz, fejlődéshez. Bizton állíthatom, hogy egy szakmai brigád jött össze.

A koreográfiák tervezése, a zenék válogatása, vágása, a szervezés, a kapcsolattartás, a kellékek tervezése, a rendszeresen felmerülő kérdések, ötletek mind a közös munka eredménye, amivel sikerült előre lendíteni a csapatot.

Ezt videóra felvett gyakorlások megosztásával hidaltuk át. Számos új rendezvényre, településre, városba jutottunk el Zamárditól Szolnokig.

Más csoportokkal együttműködve is fokoztuk a hangulatot egy-egy rendezvényen. Az előző évben elkezdett tűzszínházas irányvonalat nehézkesen tudtuk folytatni, mivel más életvitelben éltünk a munkánk miatt.

Ezt többen nehezményezték és viszályt szült a tagok között, bár a fellépéseken többnyire profin együtt dolgoztunk az év második felében is.

A hideg idő beálltával történő tánctermes próbákon már nehézkesen ment az együttműködés.

Bár nem mondtuk ki, de az év végi tűzzsonglőr előadásokat már teljesen kétoldalúan hajtottuk végre, és más-más utakon kezdtük el tervezgetni a jövőt. Elkerülhetetlen volt a változás.

Eger, Bikavér Ünnep, Tűzzsonglőr Bemutató, 2012

2011

Lobbanáspont Tűzzsonglőr

Az a tény hogy az óévbúcsúztató szilveszteri tűzzsonglőr felkérések elmaradtak, nem túl biztató kilátásokkal kecsegtetett az új esztendőre. Ez többek között annak volt betudható, hogy a tagok más városokba kerültek. Persze Eger mindig is összehozta a tagokat, de ha Budapestről, vagy Gyöngyösről kellet utazni, az eléggé megnehezítette az összejöveteleket, gyakorlásokat.

A tél mindig nehezebb időszak tűzzsonglőr tevékenység végzésére, mert az csak a szabadban igazán biztonságos és élvezhető. A hidegebb időjárás nem javította a külön-külön gyakorlásokat sem. Éreztük, hogy valami megváltozott és az új irányvonalra kezdtünk ráállni.

Egyedül az ötletelés, tervezgetés folytatódott a hidegebb időszak alatt is kávézás és egyéb italozás formájában.Tavasszal azonban újra elkezdtünk gyakorlás szinten is összejárni és egy komolyabb hangvételű tűzzsonglőr produkcióra specializálódni: belekóstoltunk a tűzszínházas előadások világába.

Ezt jól mutatja a „Tűz a vízben című” tűzszínház előadás, ami nyár közepén került bemutatásra. A róla készült videónk, amely amellett, hogy bemutatja, össze is foglalja a gyakorlások pillanatától kezdve az előadásig a történetet. Sokunkban meghozta a lelkesedést az év első fele, de a megváltozott helyzethez nem mindenki tudott kellően alkalmazkodni egyéb elfoglaltságai mellett. Ez lemorzsolódáshoz vezetett.

Az év második felében egy újabb tűzszínház előadás magvalósításával foglalatoskodtunk. Csatlakozott egy leányzó is kicsiny közösségünkhöz, aki a csoportunkat mozgáskultúrájával tudta kiegészíteni, mivel többéves tapasztalattal rendelkezett a tánc terén. Az év elején megkezdett irányvonalat folyattuk és bővítettük. Az új tűzszínház műsort „Titkos Átjáró” névre kereszteltük és az év decemberében került a nagyérdemű elé.

Az évben a tűzzsonglőr fellépéseink száma kissé visszaesett. Ez annak volt betudható, hogy rengeteg időnket és energiánkat emésztette fel a felkészülés. Összességében azonban sikeres évet tudhattunk magunk mögött.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr

2010

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Az elmúlt év jól zárult, hisz adventkor és szilveszterkor is közönség előtt gyújthattuk meg eszközeinket, lobbanhatunk, ahogy belefér.

A 2009-es év végén még nem volt érezhető az, hogy munkánk és más céljaink még több időt és energiát fognak felemészteni.

Ezért – de az is lehet, hogy csak a „siker” szállt a fejünkbe az elmúlt év fellendülése okán – a csapat dolgait évközben elhanyagoltuk.

A tűzzsonglőr felkéréseink számán is érezhető volt a visszaesés. Személyes elfoglaltságaink (munka, iskola magánélet stb.) miatt fokozatosan eltávolodtunk az egyesület feladataitól.

Időbeosztásunk más életvitelbe kényszerített minket, de előre megbeszélt gyakorlások, rendszeresen tartott zsonglőr szakkörök keretein belül sikerült a tagoknak egy-egy alkalommal feleleveníteni a rutinmozdulatokat és trükköket.

Sőt sikerült egy leányzót is elcsábítani a tűzzsonglőr csapatba.

Ő kezdőként lelkesen sajátította el kisebb lángerejű eszközöktől kezdve az egyre impozánsabb játékokon át a tűzzsonglőrködés minden csínját-bínját.

Az addig már jól bevált, felépített dolgokból éltünk, mondván jó bornak nem kell cégér. Sajnos tévedtünk, a hanyatlás elkezdődött.

Mi sem árulkodik erről jobban, minthogy ebben az évben nem készült saját videó, és év végére sem érkezett felkérés.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

2009

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Az előző évben elkezdett munka meghozta gyümölcsét, az óévet tűzzsonglőr produkcióval búcsúztattuk, ahogyan addig mindegyiket.

A felkérések sorra jöttek.

A kereslet a tüzeskedéseink iránt megnőtt, sötétedés utáni zsonglőr fellépéseink száma szaporodott.

A tűzzsonglőr produkciókban derekasan helytálltunk, és ha világuralmat nem is, de sikerült lángjainkkal megvilágítani az országot Pécstől Budapestig, Salgótarjántól Egerig.

Számos helyen nyűgöztük le a közönséget tűzzsonglőr előadásainkkal, tűztánc bemutatóinkkal.

Úgy tűnt, gördülékenyen megy minden, de a jócskán megnőtt feladatok megvalósítását sajnos nem mindenki tudta felvállalni egyéb tevékenységei mellett.

Így ha fájó szívvel is, de újabb alapító, oszlopos tagnak intettünk búcsút.

Ennek ellenére, újabb lehetőségeket kiaknázva szórakoztattuk az összejött nézőközönséget egy-egy tűzzsonglőr produkció, gyakorlás során, Egerben a Dobó téren.

Ez utat nyitott, hogy részt vehessünk fesztiválokon, illetve Kapolcson, a Művészetek völgyében.

Üzleti rendezvények keretein belül is fokoztuk a hangulatot: Budapesten, a Gerbeaud ház dísztermében, a Rexona szponzorálásával tartott divatbemutatón.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

2008

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

A 2008-as év meghozta a régi álmot, az év első felében megalakult a Lobbanáspont Zsonglőr Kulturális és Művészeti Egyesület, hogy teljes önállóságot élvezhessünk és nem állunk meg, amíg fel nem villanthatjuk tüzes eszközeink lángját Észak-kelet Magyarországon!

Vagy az egészen! De minimum világuralom!

Ezzel a lelkesedéssel ugrott neki az évnek a tűzzsonglőr csapat, amely az eltelt idő alatt folyamatosan csiszolódott össze.

Bár a tűzzsonglőr fellépések száma visszaesett, a lelkesedés nem apadt.

Játékstílusunknak megfelelő közös koreográfiákkal bővült a repertoárunk, és egyéb ránk háruló feladatokat is közösen gyorsabban oldottuk meg.

Új videót is készítettünk, mi több, jobban kikristályosodott előttünk, mely dolgokat, kinek célszerű magára vállalni.

Az év végére a feladatok jól megoszlottak a tagok között: kinek szabadideje engedte, foglalkozott a videóval, reklámmal vagy a tűzzsonglőr eszközök karbantartásával, fogyó eszközök beszerzésével.

Teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy egy jól működő tűzzsonglőr közösség jött össze.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

2007

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

A 2007-es év első felében újabb és egyedibb eszközök kezelését sajátítottuk el, valamint a meglévő eszközök megjelenésén is sokat javítottunk, miközben készültünk az előző évben megnyert pályázati előadásra.

A háttérben más is zajlott: a komoly munka belső ellentéteket szült.

Ennek ellenére tavasszal előadtuk az első nagyobb volumenű, UV-s műsorunkat, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a fénnyel való játék megismerése során.

Az év második felében már a korábban kialakult viszály kibontakozott, aminek eredményeként az alapító tagok közül hárman maradtunk.

Ez némi visszaesést jelentett a továbbiakban, de a zsonglőrködés népszerűsége miatt újabb tehetségesnek bizonyuló emberek csatlakoztak hozzánk.

Gyakorlásban és lelkesedésben nem volt hiány, így újra haladhatott a csapat továbbfejlesztése.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

2006

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Magunkkal szemben támasztott igényeink mit sem csökkentek. Nem volt elég a meglévő eszközökkel való, egyre mélyebb szintű ismerkedés, újak iránt érdeklődtünk, mint a hosszúbot, valamint a kézzel pálcázás, ami a rövidbot előfutára.

Ám a nehézségek anyagi téren értek el minket az eszközeink amortizációja, a gyakorláshoz szükséges petróleum, és hasonlók formájában, így kerültünk 2006 nyarán a Part Egyesület szárnyai alá, számlaképessé és hivatalossá téve ezzel a Lobbanáspont nevű formációt.

Ismét újabb lehetőségek nyíltak meg ezáltal, melyek közül az első a saját videokameránk, és értelemszerűen az első promóciós videónk létrejötte volt.

Sikereinkre méltán voltunk büszkék, hiszen csupán egy éves volt együtt a tűzzsonglőr csoport, a kereslet pedig csak növekedett irántunk.

De senki ne higgye, hogy ne lettek volna nehézségeink a korábban említett hivatalosságon felül is. A csapat első telével ellentétben a második kész próbatételként tartható számon.

A bőven elfogadható, valójában alulbecsült kategóriába eső áraink ellenére több fellépésről is lecsúsztunk a megjelenő konkurencia miatt.

Hideg hónapokra való tekintettel sikerült beltéri gyakorlóhelyet találnunk, így a beltéri, tűzmentes játék került előtérbe, valamint az UV és/vagy fényjáték.

Ennek következtében a zsonglőr csapat megpályázhatott egy fényszínházi előadást.

A rövid hullámvölgyet is kihasználtuk, nehogy túl sokat veszítsünk vele, ám az az időszak is véget ért és a Lobbanáspont visszatért a köztudatba, szervezettebben, mint valaha, és szinte megújulva vetettük be magunkat a további munkálatokba.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

2005

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Létünket részben Eger turisztikai adottságainak köszönhetjük, mivel az itt található Dobó tér kiváló lehetőséget nyújt az úgynevezett pálcakészítőknek.

Bár társaságunk tagjai szegről-végről ismerték már egymást, a 2005-ös év tavaszától napi rendszerességgel jöttünk össze, saját hobbinkkal reklámozva és segítve a pálcakészítőt, hogy a virágbotokat (ismertebb, ám pontatlan elnevezése szerint ördögbotokat) illetve azok használatát megismertesse a járókelőkkel, turistákkal.

Nyár végére a baráti társaság közel minden tagja megismerkedett az eszközök tüzes változatával, és azok használatával. Az ördögbot/virágbot csak egy volt a repertoárból, mellette a poin (ismertebb, ám pontatlan elnevezése szerint meteoron) túl szinte azonnal megjelent az angyalszárny is.

Az év második felében már lehetőségünk adódott megmutatni kezdetleges tudományunkat elsősorban diákrendezvények keretein belül.

A csípős tél ellenére néhányunk lelkesedése nemhogy apadt volna, de még inkább elkapott minket a gyakorlás iránti igény, valamint az adódó lehetőség. Ahogyan a tűzfújást értelemszerűen követte a tűznyelés, úgy vált nyilvánvalóvá még az új tavasz előtt, hogy mi hatan maradtunk annyira elszántak és kitartóak, hogy a körülményektől függetlenül is állandóan részt kívántunk vállalni a tüzeskedésből.

A hangsúly az állandón van.

Ha nem született volna döntés róla, akkor is evidens lett volna számunkra, hogy csapat lettünk. A tűzzsonglőr csoportnak pedig névre is szüksége volt, amit nem kapkodtunk el, és tán biztosat senki nem tudna mondani, feltételezhetően köze lehet az általunk használt petróleum lobbanáspontjához. (>38-72°C)

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2023

2023

Farsang Budapest,

Feltöltés folyamatban….

Feltöltés folyamatban….

Visual Poi &LED Zsonglőr
Lobbanáspont Tűzzsonglőr Produkció

Feltöltés folyamatban….

Feltöltés folyamatban….

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Produkció
2022

2022

Bátor fotózás

A tavalyi év eleji takarékláng után „tűzvésszerűnek” tűnt a 2022-es év kezdete. Januárban részt vehetünk az Edukáció Kiállításon, ahol a zsonglőrködést népszerűsítettük, szerencsére a fiatalság elég fogékony volt erre a mozgás kultúrára.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívást kaptunk a Forbes Magazni évindító Gálájára, ahol az „50 Leggazdagabb Magyar Ember” volt a meghívott, és őket nyűgözhettük le tűzzsonglőrködésünkkel Budapesten, a Harys Parkban.

A Február a farsangi időszak számos helyen gyújtogattuk a kiszebábot Busónak öltözve, de diáknapi, és céges rendezvényből is kijutott. Márciusban ismételten Szegeden, a Toros, és Pálinkafesztiválon tüzeltük fel a hangulatot, de családi napon is részt vettünk Óriásbuborék Műsorunkkal, és Játszóházas Zsonglőr Tanodánk is bemutatkozott Gyirmóton, a Rodeo Ranch-en.

Áprilisban Keszthelyen, a Helikon Ünnepség keretein belül mutattuk be tűzzsonglőr tudásunk legjavát, és a Zsonglőr Játszóházas Tanodánk itt is népszerűségnek örvendett a középiskolások körében.

Budapest pedig a Hungexpo, Autotech Future kiállításon pedig négy Visual Poi & LED Zsonglőr Sohw-t mutathatunk be a nagyérdeműnek.

A jó idő beálltával beindultak a szabadtéri rendezvények, legyen az Fáklyás Felvonulással egybekötött Falunap, vagy éppen a keményebb ritmusokat felvonultató Rock Udvar esetleg Bormustra, de több produkcióval is visszatértünk idén is Nagykovácsiba a Varázskastélyfesztiválra.

A június 24.-e a Szent Iváni Éj, Múzeumok Éjszakája, vagy a Nyári Napforduló ismételten megpörgette az eseményeket ,de szerencsére az időjárás is kedvezett, és minden jól alakult a feszített tempó ellenére, éppenséggel csak bemelegítő volt a nyárra.

Bátor fotózás
Bátor fotózás

A nyári szezon szerencsére visszaidézte a Covid19 időszámítás előtti időszakot, Kis-Tárkánytól, Vácon át, Zalakarosig bejártuk keresztbe kasul az országot.

De számos településre visszahívták idén is tűzzsonglőr produkciónkat idén sem maradhatott ki a Balaton, Zamárdi, ahol több rendezvényen is felléptünk. A nyár végén az Esküvői Parázs-Varázs fellépéseink voltak népszerűek, de Falunapokon, és Céges rendezvényeken is részt vettünk tüzes, és LED produkcióinkkal egyaránt.

Az ősz beálltával is a céges rendezvények kerültek előtérbe, persze az Őszköszöntő rendezvényeken, és a Szent Mihály Napi Tűzgyújtáson idén is tűz zsonglőrködtünk.

A Halloween idén is nagy népszerűségnek örvendett kishazánkban is, számos helyen léptünk fel a Halloweeni Lidércfény Tűz, és LED Zsonglőr Show-kal, és az Állatkertek Éjszakáján is hol Halloween jelmezben hol fellépő ruhában perzseltük fel a hangulatot. De idén sem maradhatott le a Márton Nap liba lakomával, és az újborral.

Az Adventi időszak is eseménydús volt számunkra, a Karácsonyi Köszöntés c. tűzprodukciónk bemutatásra került többek közt Sopronban, Győrzámolyon, Mátraballán, Vámosgyörkön, de Győrben is többször bemutatásra került a Dunakapu Téren.

A Szilveszter, ill. elő Szilveszter esték tűzzsonglőrködéssel teltek még az újévet Újfehértón, és Lillafüreden a Palota Szállóban köszönthettük.

Advent Győrben 2022
2021

2021

Eger Vár Múzeumok Éjszakája

A 2021-es év első fele a rendezvénytilalom és korlátozás jegyében telt. Mivel mindenki bizonytalan volt a rendezvényeket illetően, így mi is csak barkácsolással és tervezgetéssel, gyakorlással töltöttük az időt. Persze próbáltunk pozitívan hozzá állni a dolgokhoz de novembertől tartó „Maradj otthon” takarékláng időszak nagyon megviselt miket is. A tények és adatok hosszas mérlegelése után mi is úgy döntöttünk, hogy felvesszük az oltást, mit oly sokan az oltási akciók keretében. Május végére meg is  történt a korlátozások feloldása, és szerencsére júniusban már izzotok teflon vonalaink. Úgy éreztük kitartásunk meghozta gyümölcsét és a nyári napforduló előtti hétvégéén négy alkalommal is bemutathattuk tűzzsonglőr produkciónkat Egerben, Felsőtárkányban, Parádon és Pomázon a Bálint Boráriumban. Hat hónapnyi kihagyás után szinte leírhatatlan volt, azaz érzés, hogy milyen is közönség előtt játszani. 😊

A Szent Iván Éjjelén ill. Múzeumok éjszakáján, Szügyön és Egri Várban léptünk fel, ahova szerencsére visszajáró „vendégek” vagyunk. De alkalmunk nyílt eljutni Göncre a Huszita Házhoz is egy tűzzsonglőr produkció elejéig. A mértékegységgel élve egy göncihordó pozitív energiát kaptunk a továbbiakhoz. 😊

A nyári szezon szerencsére mozgalmasan telt, Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban léptünk fel egy esküvőn, Zalakaroson a Korzó megnyitón, különböző falunapokon Tákos, Mezőkeresztes, Dormánd, Szentkatalin, Sárszentlőrinc… stb. párat említve. Augusztus 20.ai Állam alapítás napján Miskolcon az acélvárosban, és Hernádkakon emeltük az est fényét. De Vácon a Dunakanyarsörfesztiválon és Szatmárcsekén Nemzetközi Szilvalekvárfőző Versenyen is bemutattuk tűzprodukciónkat a hosszú hétvége alkalmával. A nyár lassan a végéhez közeledett és megrendezésre került az Egri Bikavér Ünnep, ahol ismét a HRT Seddition meghívásából mutattuk be tűzzsonglőr produkciónkat.

Eger Bikavér Ünnep Hrt Speddition
Eger Kóporos Borbazár Esküvő

Az ősz beköszöntével ismételten felgyorsultak az események, esküvők, falunapok, szülinapok, évfordulós események, céges rendezvények keretein belül tüzeltük vagy LED zsonglőrködtük fel a kedélyeket Bagamértől Garaboncig. 😊

A Halloweent Mezőcsáton, Bátorba és Budapesten egy céges rendezvényen ünnepeltük ezzel záródott az őszi szezon.

Novemberben a Márton Napon keretein belül látogatunk el Nagyigmándra, Gógánfára, és Feldebrőre, ahol bőséges Liba lakomával fogattak bennünket és ittunk Márton poharából az újborból is, ami ekkorra forr ki. 😊

Az Adventi időszak is mozgalmas volt számukra Mikulás, karácsonyi ünnepségek, Falukarácsonyok Adventi rendezvényeken mutathattuk be Karácsonyi Köszöntés c. tűzzsonglőr műsorunkat Kisigmándtól Kótajig.

Pakson az Atom Téren és Rákosmente Főterén köszöntöttük az új évet, egy nem mindennapi tűzzsonglőr produkcióval.

Az elmúlt időszakot a bizonytalanság jellemezte sajnos, de bizakodóan állunk mindig a jövőhöz.

2020

2020

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020

A 19-es év lendülete megvolt 20-ban is. Rákészülve az újévre, már ősszel felvettük új videóink nyersanyagát, ami nem volt zökkenőmentes, de összehoztuk. Nagyon jól indult a 20-as év már az év elején, januárban feléphetünk Bodajkon a IX. Forraltborfőző Fesztiválon, és még csak fel sem eszméltünk a finom forraltborok bődületes mámorából. Ismét Franciaországban találtuk magunkat a Snowattack, Ski- Snowboard & Music Fesztiválon, ahol ismét hódoltunk a havon csúszás örömeinek. Haza térve Budapesten, a Mangalica Fesztiválon perzseltük fel a hangulatot, és számos télbúcsúztató fellépésünk is volt, kiszebáb égetéssel. Valentin napon debütált Esküvői Parázs-Varázs Tűzzsonglőr Műsorunk promóciós videója, ami nagy népszerűségnek örvendett az egybe kelni, házasodni szándékozók körében. Szóval szépen bővült a naptárunkban a fellépések száma. Több fesztivál, város, és falunap, céges rendezvény, kiállítás, és egyéb rendezvény keresett meg minket, hogy lépjünk fel náluk tűz- vagy LED zsonglőr produkcióinkkal.

A hírekből, és nagyvilágban zajló eseményekből sejthető volt, hogy Üvegtigris film hasonlatával élve „rossz helyen van az a kocsi”. Március 11.-én bejelentették a rendezvények tilalmát, így a meglévő fellépéseink vis maiorra hivatkozva bizonytalan időre lettek elhalasztva. Nem vagyunk babonásak, de két napra rá volt péntek 13.a :P. Mit lehet tenni korlátozások vannak, így mi is bevásároltunk WC papírból, lisztből, és konzervből több évnyi mennyiséget. 🙂 Komolyra fordítva a szót, ha már így alakult, akkor kihasználtuk az otthon töltött időt weblapunk megújítására, ami már nagyon időszerű volt. Nagy munka volt az elmúlt 15 évet ráncba szedni, különböző régi vinyókról, meg innen-onnan összeszedni a képeket, és az anyagokat. Maradva az Üvegtigrises hasonlatnál „ha a padlón vagy legalább szegy fel valamit”, Sikerült is, és szépen rendbe raktuk a netes felületünket. Köszönet érte Cascara – Honlapkészítés, online marketing-nek. A tavaszi jó idő beálltával már enyhítettek a korlátokon, így megnyílt előttünk is a lehetőség, mindjárt egy céges rendezvény iroda megnyitójával.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020
Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020

Júniusban a nyári napforduló alkalmával Sügy-ön léptünk fel, és már-már rendeződni látszottak a dolgok. Sőt nyárra rendeződtek is, némi kompromisszummal, de ismét Balaton parton gyújtottunk lángot, Balatonfüred, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás kisebb rendezvényein. Zamárdiban, a Sör, és Gourmet Fesztiválon többször is sikerült lenyűgözni tűzzsonglőrködéssel a nagyérdeműt. A Zamárdi emlékezettet legjobban egy normális fesztiválra, habár a kötelező távolságot betartva nagyon szét volt húzva a rendezvény terült. Játszóházas Zsonglőr Tanodánk is porondra került Zamárdi mellet Kővágóörsön, és Kőszegapátin. Esküvői tűzzsonglőr műsorunkkal is felléptünk több helyszínen úgy, mint Kaposváron, Verpeléten, Szilvásváradon. Sőt még egy szolid Könnyűzenei összejövetelen is tűzzsonglőrködhetünk Cseszneken. Szeptemberben Székesfehérváron, a Mangalica Fesztiválon, és Tószegen egy nyárzáró céges rendezvényen tüzeltük fel a hangulatot.

Ősszel az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy kétszer is felléptünk a Tokaji Szüretin MÁSnapokon, a Főtéren, és a Fesztiválkatlanban, ahol a Punnany Massif volt az előzenekarunk 🙂 . Nem kisebb hálával tartozunk Jászapátinak, ahol a Szentmihály Napi Mulatságon ismét tűzbe hozhattuk a nagyérdeműt, az Apostol zenekar előtt. De az ősszel tüzeskedtünk Budapesten, Tatán, és Dunaújvárosban is. A téli, illetve a karácsonyi szezonra szépen gyűltek a felkérések, céges rendezvényre, Adventi ünnepségre, gasztro rendezvényre, sőt még szülinapra is hívtak fellépni. „Ez a biznisz Lalikám!” gondoltuk, és már szinte biztosak voltunk benne, hogy nem ismétlődhet meg a tavasszal történő korlátozások. De sajnos november 9.-én szembesülni kellet a valósággal, hogy ismételten egyik pillanatról a másikra kiürült a naptárunk. Az év hátralévő részén eszköz parkunkat újítottuk meg, mert volt idő a barkácsolásra, és újabb videókat forgattunk, de, hogy pontosan miket is? Az legyen meglepetés! Mit is várunk az újévtől? Mint mindenki szerintem, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba!

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Történetünk 2020
2019

2019

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Télűzés Téltemetése Busó Jelmezben

Az év első napjai szintén pihenéssel kezdődtek, de a tavalyi évben megszerettük a téli sportokat, és összekapcsoltuk tűzzsonglőr tudásunkkal. Az így szerzett tapasztalatokat ismételten szerettük volna kamatoztatni. Szerencsére volt rá mód hazai (sí) pályán, mert felléphettünk a mátraszentistváni Hó Fesztiválon.  Ahol ünnepeltük a telet, és a téli sportok szerelmeseinek adtunk egy nem mindennapi műsort közvetlenül a sípályán, síbakanccsal a lábunkon.  Majd a téltemetés, farsangolás időszaka következett számunkra, Székesfehérváron, Szirmabesenyőn, Bükkaranyoson, Bátorban is felléphettünk a Téltemető Tűzzsonglőr produkcióinkkal. Ezt követően volt egy szunyásnyi szünet a fellépéseket illetően, de már elkezdtük megvalósítani új műsorainkat, koreográfiánkat, és az új fellépő ruhánk is tervezésre kerültek. Számos új eszközt is beszereztünk tüzes esernyő, tüzes szoknya, dupla angyalbot, és több izis poi-t is birtokunkba tudhattunk. A húsvéti Esztergomi Sonkaszegő fesztivál után felpörögtek az események számunkra!

Számos fellépésünk volt Hajdúszoboszlón, Budapesten, Debrecenben, ahol egy-egy beltéri klubban léptünk fel, akár Rock koncert előtt a LED-es eszközeinket kihasználva. A múzeumok éjszakáján, több helyszínen is megjelent csapatunk több felé osztódva. Falunapok mellet esküvőkre, és céges rendezvényekre is egyre több felkérést kaptunk. Nyáron ismételten bejártuk az országot Szentgotthárdtól Miskolcig több alkalommal. Nem maradhattak el a balatoni műsoraink sem, de már nem csak a déli parton Zamárdi, Balatonfenyves.. stb. hanem már az éjszaki parton is sikerült megvetni a lábunkat többek közt Balatonfüreden. Az idei évben sem maradhatott el az Egri Bikavér Ünnep, ahol a HRT Seedition meghívásában egy különleges műsort adtunk elő, ahol kaszkadőrök voltak a segítségünkre. Diósgyőri, esztergomi, és az egri várakban is megmutattuk magunkat több hagyományőrző, és könnyűzenei fesztiválon is, több alkalommal az évben. Méltán mondhattuk azt, hogy „miénk a vár”. Államalapításunk ünnepén augusztus 20.-án is több felkérésünk volt, de Debreceni állatkertben is elkáprázatuk a nagyérdeműt az állatkertek éjszakáján.

Pyromanta Tűzzsonglőr Műsor
Pyromanta Tűzzsonglőr Műsor

Idén is az a megtiszteltetés ért minket, hogy felléphetünk Düsseldorfban Hundorf elnevezésű rendezvényen. Ahol már az új fellépő ruháinkba adhattuk elő tűzprodukcióinkat. Ez időszakban számos fellépésünk volt Hajdúszoboszlón, Miskolctapolcán, és Egerben a Drogprevenciós Nap visszatérő elemei vagyunk tűzzsonglőr produkciókkal. Csakúgy, mint a Budapesti Kürtöskalács Fesztiválon, ahol idén is bemutathattuk megújult tüzprodukciónkat. A farsang után Halloween volt, amire nagyobb hangsúlyt fektettünk idén is, effajta kísérletezéseink is színpadra kerültek. December akkor Maklár Röfi Nap, ahol szintén az ünnepet idéző karácsonyi műsorunk került porondra, csakúgy, mint Edelénybe a Mikulás party-n. Az évben is számos céges rendezvényen vettünk részt Bosch, Citi Bank, Marso stb.. De karácsonyi műsorra idén a Dunapack Kft. kért fel budapesti. és dunaújvárosi céges rendezvényére. Ahol LED-es műsorunkat ruháztuk fel karácsonyi motívumokkal, és tovább is bővítettük LED-es programozható eszköztárunkat.

2018

2018

Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció Snowattack

Januárban volt időnk egy kicsit szusszanni, a 2017-es évi ünnepi fellépések után. De már január végén több fellépésünk is volt.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívtak minket Franciaországba, Les Orres-ba rendezendő Snowattack sí-, Snowboard- és Zenei Fesztiválra.

Ahol amellett, hogy fejlesztettük télisporttudásunkat, új ötletek is adott, hogyan kombináljuk a tűzzsonglőrködést, a síeléssel, és a hódeszkázással.

A munka mellet kikapcsolódásra is volt persze időnk, nagyon jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy nem tudtunk végig részt venni a táborban, mert a Miskolci Kocsonyafarsangon is jelenésünk volt.

Az év második negyedéve is szerencsésnek mondható, Székesfehérvár, Esztergom, Keszthely, számos helyen léptünk fel tűzzsonglőr műsorainkkal, hogy csak a nagyobbakat említsük.

A nyári szezon igazán mozgalmasnak mondható volt, több helyszínre visszahívást kaptunk, pl: Kecskemétre a Csiperóra, amit kétévente rendeznek meg. De az Egri Bikavér Ünnep is évek óta szerepel a palettán, ahol mindig az időszerű újításinkat mutatjuk meg a nagyérdeműnek.

Új koreográfiáink, eszköz kombinációink mellet ismételten nagy sikert aratott a tavalyi évben beszerzett Visual Poi amivel képeket, logókat feliratokat, és egyéb mintákat tudunk megjeleníteni zenére programozottan. Ennek hatására két profi Zebra poi-val ismételten bővítettük eszközeink tárházát.

A tűzzsonglőr műsorainkba belevitt LED-es elemek nagy sikert arattak a közönség visszajelzések alapján, mi is nagyon élveztük a dolgot. Ha már nyár, akkor Irány a Balaton! Több fesztiválon, és településen is felléptünk a déli parton Zamárditól, Balatonlellén át, Balatonfenyvesig.

Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció Eger Bikavér Ünnep
Lobbanáspont tűzzsonglőr produkció

De számos falunapra is felkérést kaptunk, Atkár, Egercsehi, Egerfarmos, Bezedek, Óbarok, stb… A nyár vége, és az ősz is eseménydúsvolt számunkra, számos esküvőn, ill. lagzin szórakoztattuk a násznépet, és okoztunk meglepetést az ifjú párnak.

Idén is meghívást kaptunk a Düsseldorfi Magyar Napokra ahol, először debütáltak tűzjelmezeink. Csak úgy, mint, a budapesti Kürtöskalács Fesztiválra, ami saroköve az októberi hónapnak.

A téli időszakban ismételten feltüzeltük a hangulatot Makláron a Röfi Nap alkalmából, ahol szintén rendszeres fellépők vagyunk.

Adventi műsorunkat előadhattuk Keszthelyen, Komlón, és Németországban, Leverkusenben, a karácsonyi vásárban. Az óévet butapesti, hévízi, és balatonszemesei fellépéseinkkel búcsúztattuk.

2017

2017

Drogprevenciós Nap, Eger, Tűzzsonglőr Műsor, 2017

Az idei év eleje előkészületekkel telt, hogy rájöttünk, nagyon jól ki tudjuk egészíteni egymást a Jugglers of the Village csoporttal. Számos zsonglőreszközt, -technikát, és egyéb ötletet közösen fejlesztve kiválóan fogjuk tudni kamatoztatni a jövőben. Az Animaprizma Mozgásműhellyel nem szakad meg a kapcsolat, számos közös műsorunk volt.

Magánéleti elfoglaltságaink miatt az év egy részében visszább esett a fejlődés a tüzes vonalon, de kiválóan működtek az eddig bevált dolgok. Műsorainkban a már megszokott összhang és dinamika érződött. A városi programokon és falunapokokon át a fesztiválokig, céges és szállodai rendezvényekig, megnyitókig, sok helyen tüzeskedtünk. Sőt, a Frankfurti Magyar Napokon is képviseltettük magunkat egy tűzprodukcióval.

Ez évben is számos rendezvényen léptünk fel élő zenére, jó hangulatot teremtő dobos csapatokkal (Csakragenerátor, Barakoo-Dobkör, Kurul Dobosok).

Elkezdtünk komolyabban foglalkozni LED-es zsonglőreszközökkel. Az elmúlt években volt pár esküvő, szilveszteri buli és céges rendezvény, ahol már csináltunk LED- és UV-showt.

De most érett meg bennünk a gondolat, hogy komolyabban is rá feküdjünk a témára. Volt pár LED-es eszköz (ördögbot, varázspálca, kétbot, poi), amit magunk fejlesztettünk, valamint sikerült hozzájutni egy igen különleges eszközhöz, a Visual Poihoz, ami képes a beprogramozott képet, szöveget, logót megjeleníteni pörgetés közben. Ez igazán nagy lökést adott a LED-es műsorainknak, sőt ezt az eszközt egy-két tűzzsonglőr produkcióinkba is külön kérték. Az újévet is a tüzes produkciók mellet egy LED-show-val búcsúztattuk.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert a karácsonyi műsorunkat amellett, hogy itthon is több helyen elő tudtuk adni, sikerült vele kijutni Németországba is.

Budapest, Kürtöskalács Fesztivál, tűzzsonglőr műsor, 2017
2016

2016

Nyírbátor, Szárnyassárkány Fesztivál, Tűzzsonglőr Műsor, 2016

A tavalyi év lendülete, az idei év elején is megmaradt. Habár volt, aki magánéletében beállt változás miatt, munka, család stb… nem tudta tovább vállalni a teljes tagságot.

Az előző évben kialakult jó kapcsolat az Animaprizma Mozgásműhellyel, szorosabbra fűződött, és fejlődött. Új koreográfiákat, és eszközöket fejlesztettünk közösen. A közös munka mindenképpen az előnyünkre vált, és ezt folytattuk is egész évben.

Habár fellépések az év elején is akadtak, az igazi pörgés ismét a jó idő hozta magával. Olyannyira, hogy meghívást kaptunk Hamburgba és Düsseldorfba, hogy a lépjünk fel a Magyar Napokon.

A kisebb rendezvények mellet a Sziget Fesztivál Cirkusz sátrában is színpadra állhatott a produkció, az említett fellépések nagyon nagy megtiszteltetés volt számunkra.

A könnyűzenei fesztiválokon is képviseltettük magunkat (O.Z.O.R.A., S.U.N., Samsara,) de számos kisebb-nagyobb fesztiválon, céges rendezvényen, falu és városnapon is felléptünk.

Továbbra is jó együttműködést folytatunk élő zenei formációkkal (Csakragenerátor, Barakoo Dobkör, Kurul Dobosok). De újabb koprodukció is kezdetét vette az év vége felé Jugglers of the Village csoporttal.

Szerepeltünk a tévében is, és Soprontól-Debrecenig, Budapesttől-Deszkig átszeltük az országot, többször is.

Fellépéseink pirotechnikai elemekkel bővültek, ami kiválóan beleillett az év végi szilveszteri év köszöntő műsorunkba is.

Nyírbátor, Szárnyassárkány Fesztivál, Tűzzsonglőr Műsor, 2016
2015

2015

Eger Lobbanáspont Tűzzsonglőr

A 2015-ös év nagyon jól indult a számos helyre visszahívtak fellépni minket. Szép számmal akadtak fellépések már az év első negyedévében.

Ezen nem is csoda, mert az új videonk nagyon jól visszaadta a  produkcióink dinamikáját.

Felléphetünk, a Miskolci Kocsonyafarsangon az Agyagbanda együttessel.

Jótékonysági fellépésvonalat folytatva idén is részt vettünk a Magyar Vöröskereszt- Te is Lehetsz segítő rendezvényén.

Következtek a Böllér, és Pálinka Fesztiválok, és a Téltemető rendezvények ahol szintén már-már megszokott fellépők voltunk, de mindig megújult tűzprodukcióval álltunk ki a közönség elé.

Számos Majálison, Falunapon, és kisebb Fesztiválon sikerült lenyűgözni a nagyérdeműt tűzzsonglőr műsorunkkal.

A jó idő beálltával strandokon is felléptünk, ami számunkra újdonság volt, de esküvőkön is emeltük a „nagy nap fényét” direkt ilyen alkalomra kidolgozott tűztáncunkkal.

A zenei fesztiválban sem volt hiány O.Z.O.R.A., S.U.N, 4.49 Gathering, Samsara Fesztiválon is ismét részt vehetünk a tavalyi évekhez hasonlóan.

A Csakragenerátor Dobkörrel is több fellépésünk volt az évben, aminek nagyon örültünk mivel szeretünk élő zenére játszani.

Több ízben együtt működtünk Vagabanda Gólyalábasokkal, és karácsonyi műsoraink összehozott az Animaprizma Mozgás Műhellyel.

A szilveszteri évbúcsúztató igen mozgalmas volt több szállodában, és rendezvény helyszínen búcsúztattuk az az Ó évet, és örömmel léptünk át a 2016-os esztendőbe.

Lobbanáspont tűzzsonglőr Eger Bikavér Ünnep
2014

2014

2014-es fellépések, tűzzsonglőr produkció

Az előző évben kialakult szemléletünkkel folyattuk a zsonglőrködést. A feladatmegosztás és csapatmunka nagyon jól működik a tagok között. Amely fellépéseinken, műsoraink alkalmával, és egyéb megjelenéseinken is látszódott. Mivel úgy éreztünk, hogy a technikai tudásunkat és koreográfiáinkat megfelelő szintre sikerült felhozni az elmúlt év alatt. Így nagyobb hangsúlyt fektettünk a csapat megjelenésére mind élőben, mind pedig az internetes felületeken. Új fellépő ruhát és pulóvert csináltattunk és a weblapunkat is átszerkesztettük. Az aktuális fellépéseinket, eseményeinket, Facebookon folyamatosan közöltük. Promóciós célzattal részt vettünk fesztiválokon és jótékonysági fellépéseket is felajánlottunk egy-egy alkalommal. Több nagyszabású nemzetközi rendezvényen pl: Kecskeméti Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó, és zenei fesztiválon is sikerült részt vennünk (Ozora, Sun).

Más zsonglőrtársulatokkal (Vagabanda, Taurin Církusz csoport), zenetársulatokkal és dobkörökkel is volt közös produkciónk (Boombatucada Ütőegyüttes, Barakoo Szabad Dobkör). Új látványos eszközökkel bővítettük a repertoárunkat, mint pl: ostor, likópódium, szén poi, emellett csapatunk 9 fősre hízott. A fellépéseink száma is emelkedett, s próbáltuk a maximumot kihozni magunkból függetlenül attól, hogy egy kis esküvőn, falunapon, vagy egy nagy fesztiválon vettünk részt. Néhány esetben egy napon több felkérést is kaptunk, melyeket a csapat több kisebb részre osztásával, illetve az előadások időbeli eltolásával tudtunk megoldani (Szent Iváni-éj, Szeretlek Magyarország, Itthon vagy,). Nagy hangsúlyt fektettünk idén is a karácsonyi műsorunkra, melyet több ízben is elő tudtunk adni, részben vagy egészben karácsonykor, többek között Németországban is. Szilveszterkor is volt felkérésünk egy négycsillagos Superior Hotelben, Mátraházán. A 2015-ös évben is ezt a tendenciát szeretnénk folytatni.

2014-es fellépések, tűzzsonglőr produkció
2013

2013

Sárvár, Báthory Lakoma, Tűzzsonglőr Bemutató 2013

A következő év a 13-mas szám varázsban telt. Az előző évben kialakult szakadékok tágultak a tűz zsonglőrök között. Nem lehet szépíteni több tag nem tudott azonosulni a vállalt kötelezettségével. Így, ők önmegvalósításukat külön egyesület megalakításában látták.

A Lobbanáspont új tagokkal bővült formációja a Budapesti Mangalica Fesztiválon kezdte el bontogatni a szárnyait, akik mára már szakmai gerincét alkotják a tűzzsonglőr egyesületnek.

A csoportba olvadva technikai tudásukkal, sokéves tapasztalatukkal, ismereteikkel hozzájárultak a változáshoz, fejlődéshez. Bizton állíthatom, hogy egy szakmai brigád jött össze.

A koreográfiák tervezése, a zenék válogatása, vágása, a szervezés, a kapcsolattartás, a kellékek tervezése, a rendszeresen felmerülő kérdések, ötletek mind a közös munka eredménye, amivel sikerült előre lendíteni a csapatot.

Ennek eredményeképpen a tűzzsonglőr csoport újra motiválttá és érdeklődővé vált, ami pedig azzal járt, hogy a produkciók iránt is nőtt a kereslet az előző évekhez képest.

A nyári fellépéseken egyre nagyobb összhang uralkodott és szépen összecsiszolódtak a tűzzsonglőr egyesület tagjai.

Számos fellépés, gyakorlás és szakmai ötletbörze hozta össze a csapatot.

Ez utóbbi ötletelések akár kávézások, sörözések, borozások formájában egy-egy fesztivál alkalmával és így amellett, hogy összecsiszolódtunk még sikerült szakmailag, előadástechnikailag is fejleszteni a csoportot.

Az év elejétől kezdve több felvétel is készült és közülük több videó formájában is megtekinthető az oldalon.

Budapest, Goldman Tér, BME, Vegyész Napok, Lobbanáspont, Tűzzsonglőr Műsor, 2013
2012

2012

Eger, Titkos Átjáró Tűzsszínház Műsor, Lobbanáspont Tűzzsonglőr Csapat, 2012

Az előző évben elkezdett munka javuló tendenciát mutatott. Az év első felében gyakorlásaink során nagyobb hangsúlyt fektettünk a koreográfiákra. A kisebb csoportban történő munka meghozta gyümölcsét. A feladatok ismét megoszlottak a tagok között, ki-ki miben volt jó. Felkéréseink száma növekedésnek indult a főszezonra.

Tűzzsonglőr előadásainkban is látszódott, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a közös koreográfiákra. Nehézséget jelentett, hogy különböző városokban és életvitelben éltünk. egyesületnek. A csoportba olvadva technikai tudásukkal, sokéves tapasztalatukkal, ismereteikkel hozzájárultak a változáshoz, fejlődéshez. Bizton állíthatom, hogy egy szakmai brigád jött össze.

A koreográfiák tervezése, a zenék válogatása, vágása, a szervezés, a kapcsolattartás, a kellékek tervezése, a rendszeresen felmerülő kérdések, ötletek mind a közös munka eredménye, amivel sikerült előre lendíteni a csapatot.

Ezt videóra felvett gyakorlások megosztásával hidaltuk át. Számos új rendezvényre, településre, városba jutottunk el Zamárditól Szolnokig.

Más csoportokkal együttműködve is fokoztuk a hangulatot egy-egy rendezvényen. Az előző évben elkezdett tűzszínházas irányvonalat nehézkesen tudtuk folytatni, mivel más életvitelben éltünk a munkánk miatt.

Ezt többen nehezményezték és viszályt szült a tagok között, bár a fellépéseken többnyire profin együtt dolgoztunk az év második felében is.

A hideg idő beálltával történő tánctermes próbákon már nehézkesen ment az együttműködés.

Bár nem mondtuk ki, de az év végi tűzzsonglőr előadásokat már teljesen kétoldalúan hajtottuk végre, és más-más utakon kezdtük el tervezgetni a jövőt. Elkerülhetetlen volt a változás.

Eger, Bikavér Ünnep, Tűzzsonglőr Bemutató, 2012
2011

2011

Lobbanáspont Tűzzsonglőr

Az a tény hogy az óévbúcsúztató szilveszteri tűzzsonglőr felkérések elmaradtak, nem túl biztató kilátásokkal kecsegtetett az új esztendőre. Ez többek között annak volt betudható, hogy a tagok más városokba kerültek. Persze Eger mindig is összehozta a tagokat, de ha Budapestről, vagy Gyöngyösről kellet utazni, az eléggé megnehezítette az összejöveteleket, gyakorlásokat.

A tél mindig nehezebb időszak tűzzsonglőr tevékenység végzésére, mert az csak a szabadban igazán biztonságos és élvezhető. A hidegebb időjárás nem javította a külön-külön gyakorlásokat sem. Éreztük, hogy valami megváltozott és az új irányvonalra kezdtünk ráállni.

Egyedül az ötletelés, tervezgetés folytatódott a hidegebb időszak alatt is kávézás és egyéb italozás formájában.Tavasszal azonban újra elkezdtünk gyakorlás szinten is összejárni és egy komolyabb hangvételű tűzzsonglőr produkcióra specializálódni: belekóstoltunk a tűzszínházas előadások világába.

Ezt jól mutatja a „Tűz a vízben című” tűzszínház előadás, ami nyár közepén került bemutatásra. A róla készült videónk, amely amellett, hogy bemutatja, össze is foglalja a gyakorlások pillanatától kezdve az előadásig a történetet. Sokunkban meghozta a lelkesedést az év első fele, de a megváltozott helyzethez nem mindenki tudott kellően alkalmazkodni egyéb elfoglaltságai mellett. Ez lemorzsolódáshoz vezetett.

Az év második felében egy újabb tűzszínház előadás magvalósításával foglalatoskodtunk. Csatlakozott egy leányzó is kicsiny közösségünkhöz, aki a csoportunkat mozgáskultúrájával tudta kiegészíteni, mivel többéves tapasztalattal rendelkezett a tánc terén. Az év elején megkezdett irányvonalat folyattuk és bővítettük. Az új tűzszínház műsort „Titkos Átjáró” névre kereszteltük és az év decemberében került a nagyérdemű elé.

Az évben a tűzzsonglőr fellépéseink száma kissé visszaesett. Ez annak volt betudható, hogy rengeteg időnket és energiánkat emésztette fel a felkészülés. Összességében azonban sikeres évet tudhattunk magunk mögött.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr
2010

2010

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Az elmúlt év jól zárult, hisz adventkor és szilveszterkor is közönség előtt gyújthattuk meg eszközeinket, lobbanhatunk, ahogy belefér.

A 2009-es év végén még nem volt érezhető az, hogy munkánk és más céljaink még több időt és energiát fognak felemészteni.

Ezért – de az is lehet, hogy csak a „siker” szállt a fejünkbe az elmúlt év fellendülése okán – a csapat dolgait évközben elhanyagoltuk.

A tűzzsonglőr felkéréseink számán is érezhető volt a visszaesés. Személyes elfoglaltságaink (munka, iskola magánélet stb.) miatt fokozatosan eltávolodtunk az egyesület feladataitól.

Időbeosztásunk más életvitelbe kényszerített minket, de előre megbeszélt gyakorlások, rendszeresen tartott zsonglőr szakkörök keretein belül sikerült a tagoknak egy-egy alkalommal feleleveníteni a rutinmozdulatokat és trükköket.

Sőt sikerült egy leányzót is elcsábítani a tűzzsonglőr csapatba.

Ő kezdőként lelkesen sajátította el kisebb lángerejű eszközöktől kezdve az egyre impozánsabb játékokon át a tűzzsonglőrködés minden csínját-bínját.

Az addig már jól bevált, felépített dolgokból éltünk, mondván jó bornak nem kell cégér. Sajnos tévedtünk, a hanyatlás elkezdődött.

Mi sem árulkodik erről jobban, minthogy ebben az évben nem készült saját videó, és év végére sem érkezett felkérés.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2009

2009

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Az előző évben elkezdett munka meghozta gyümölcsét, az óévet tűzzsonglőr produkcióval búcsúztattuk, ahogyan addig mindegyiket.

A felkérések sorra jöttek.

A kereslet a tüzeskedéseink iránt megnőtt, sötétedés utáni zsonglőr fellépéseink száma szaporodott.

A tűzzsonglőr produkciókban derekasan helytálltunk, és ha világuralmat nem is, de sikerült lángjainkkal megvilágítani az országot Pécstől Budapestig, Salgótarjántól Egerig.

Számos helyen nyűgöztük le a közönséget tűzzsonglőr előadásainkkal, tűztánc bemutatóinkkal.

Úgy tűnt, gördülékenyen megy minden, de a jócskán megnőtt feladatok megvalósítását sajnos nem mindenki tudta felvállalni egyéb tevékenységei mellett.

Így ha fájó szívvel is, de újabb alapító, oszlopos tagnak intettünk búcsút.

Ennek ellenére, újabb lehetőségeket kiaknázva szórakoztattuk az összejött nézőközönséget egy-egy tűzzsonglőr produkció, gyakorlás során, Egerben a Dobó téren.

Ez utat nyitott, hogy részt vehessünk fesztiválokon, illetve Kapolcson, a Művészetek völgyében.

Üzleti rendezvények keretein belül is fokoztuk a hangulatot: Budapesten, a Gerbeaud ház dísztermében, a Rexona szponzorálásával tartott divatbemutatón.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2008

2008

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

A 2008-as év meghozta a régi álmot, az év első felében megalakult a Lobbanáspont Zsonglőr Kulturális és Művészeti Egyesület, hogy teljes önállóságot élvezhessünk és nem állunk meg, amíg fel nem villanthatjuk tüzes eszközeink lángját Észak-kelet Magyarországon!

Vagy az egészen! De minimum világuralom!

Ezzel a lelkesedéssel ugrott neki az évnek a tűzzsonglőr csapat, amely az eltelt idő alatt folyamatosan csiszolódott össze.

Bár a tűzzsonglőr fellépések száma visszaesett, a lelkesedés nem apadt.

Játékstílusunknak megfelelő közös koreográfiákkal bővült a repertoárunk, és egyéb ránk háruló feladatokat is közösen gyorsabban oldottuk meg.

Új videót is készítettünk, mi több, jobban kikristályosodott előttünk, mely dolgokat, kinek célszerű magára vállalni.

Az év végére a feladatok jól megoszlottak a tagok között: kinek szabadideje engedte, foglalkozott a videóval, reklámmal vagy a tűzzsonglőr eszközök karbantartásával, fogyó eszközök beszerzésével.

Teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy egy jól működő tűzzsonglőr közösség jött össze.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2007

2007

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

A 2007-es év első felében újabb és egyedibb eszközök kezelését sajátítottuk el, valamint a meglévő eszközök megjelenésén is sokat javítottunk, miközben készültünk az előző évben megnyert pályázati előadásra.

A háttérben más is zajlott: a komoly munka belső ellentéteket szült.

Ennek ellenére tavasszal előadtuk az első nagyobb volumenű, UV-s műsorunkat, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a fénnyel való játék megismerése során.

Az év második felében már a korábban kialakult viszály kibontakozott, aminek eredményeként az alapító tagok közül hárman maradtunk.

Ez némi visszaesést jelentett a továbbiakban, de a zsonglőrködés népszerűsége miatt újabb tehetségesnek bizonyuló emberek csatlakoztak hozzánk.

Gyakorlásban és lelkesedésben nem volt hiány, így újra haladhatott a csapat továbbfejlesztése.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2006

2006

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Magunkkal szemben támasztott igényeink mit sem csökkentek. Nem volt elég a meglévő eszközökkel való, egyre mélyebb szintű ismerkedés, újak iránt érdeklődtünk, mint a hosszúbot, valamint a kézzel pálcázás, ami a rövidbot előfutára.

Ám a nehézségek anyagi téren értek el minket az eszközeink amortizációja, a gyakorláshoz szükséges petróleum, és hasonlók formájában, így kerültünk 2006 nyarán a Part Egyesület szárnyai alá, számlaképessé és hivatalossá téve ezzel a Lobbanáspont nevű formációt.

Ismét újabb lehetőségek nyíltak meg ezáltal, melyek közül az első a saját videokameránk, és értelemszerűen az első promóciós videónk létrejötte volt.

Sikereinkre méltán voltunk büszkék, hiszen csupán egy éves volt együtt a tűzzsonglőr csoport, a kereslet pedig csak növekedett irántunk.

De senki ne higgye, hogy ne lettek volna nehézségeink a korábban említett hivatalosságon felül is. A csapat első telével ellentétben a második kész próbatételként tartható számon.

A bőven elfogadható, valójában alulbecsült kategóriába eső áraink ellenére több fellépésről is lecsúsztunk a megjelenő konkurencia miatt.

Hideg hónapokra való tekintettel sikerült beltéri gyakorlóhelyet találnunk, így a beltéri, tűzmentes játék került előtérbe, valamint az UV és/vagy fényjáték.

Ennek következtében a zsonglőr csapat megpályázhatott egy fényszínházi előadást.

A rövid hullámvölgyet is kihasználtuk, nehogy túl sokat veszítsünk vele, ám az az időszak is véget ért és a Lobbanáspont visszatért a köztudatba, szervezettebben, mint valaha, és szinte megújulva vetettük be magunkat a további munkálatokba.

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története
2005

2005

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története

Létünket részben Eger turisztikai adottságainak köszönhetjük, mivel az itt található Dobó tér kiváló lehetőséget nyújt az úgynevezett pálcakészítőknek.

Bár társaságunk tagjai szegről-végről ismerték már egymást, a 2005-ös év tavaszától napi rendszerességgel jöttünk össze, saját hobbinkkal reklámozva és segítve a pálcakészítőt, hogy a virágbotokat (ismertebb, ám pontatlan elnevezése szerint ördögbotokat) illetve azok használatát megismertesse a járókelőkkel, turistákkal.

Nyár végére a baráti társaság közel minden tagja megismerkedett az eszközök tüzes változatával, és azok használatával. Az ördögbot/virágbot csak egy volt a repertoárból, mellette a poin (ismertebb, ám pontatlan elnevezése szerint meteoron) túl szinte azonnal megjelent az angyalszárny is.

Az év második felében már lehetőségünk adódott megmutatni kezdetleges tudományunkat elsősorban diákrendezvények keretein belül.

A csípős tél ellenére néhányunk lelkesedése nemhogy apadt volna, de még inkább elkapott minket a gyakorlás iránti igény, valamint az adódó lehetőség. Ahogyan a tűzfújást értelemszerűen követte a tűznyelés, úgy vált nyilvánvalóvá még az új tavasz előtt, hogy mi hatan maradtunk annyira elszántak és kitartóak, hogy a körülményektől függetlenül is állandóan részt kívántunk vállalni a tüzeskedésből.

A hangsúly az állandón van.

Ha nem született volna döntés róla, akkor is evidens lett volna számunkra, hogy csapat lettünk. A tűzzsonglőr csoportnak pedig névre is szüksége volt, amit nem kapkodtunk el, és tán biztosat senki nem tudna mondani, feltételezhetően köze lehet az általunk használt petróleum lobbanáspontjához. (>38-72°C)

Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület története